tips

Contacteer ons : +32 (0) 475 60 24 91  E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       Volg ons op       

Toch maar even wachten om Windows 11 te installeren?

Windows 11 is sinds 5 oktober 2021 beschikbaar voor nieuwe pc’s en andere pc’s die in aanmerking komen om naar het nieuwe OS te upgraden. Maar is het wel verstandig om nu al te upgraden?

Windows 11 in de kinderschoenen

Het is dan wel geen bèta versie die gelanceerd is, maar weet dat er bij elke nieuwe lancering vaak nog kinderziektes aanwezig zijn. Om die reden blokkeert PCsolution voorlopig ook de update naar Windows 11 bij onze klanten. We monitoren de evolutie van de nieuwe Windows versie en houden u op de hoogte wanneer een update wel interessant wordt.

Opgelet: sommige gebruikers krijgen in Windows 10 zelf de vraag om te upgraden. Ons advies: wacht hier nog even mee. Mogelijke problemen die kunnen ontstaan zijn:

  • Performantie issues
  • Compatibiliteitsproblemen met bepaalde apps
  • Problemen met print drivers

Als u zelf manueel de update uitvoert kunnen we deze mogelijk ook niet meer gemakkelijk terugdraaien.

Nog even geduld oefenen

artikelwin11

Aantal gevallen van phishing-fraude verdrievoudigd

Het afgelopen jaar is het aantal gevallen van oplichting via internetbankieren fors gestegen. Er werden 9.747 gevallen van phishing opgetekend: drie maal zoveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin.

Bij phishing-fraude hengelen oplichters naar bankcodes of andere persoonlijke gegevens, door zich voor te doen als een bank, de politie, een telecomoperator, een geïnteresseerde koper op een zoekertjessite, enzovoort.

De stijging is volgens Febelfin het gevolg van de werkwijze van de phishingcriminelen: ze stelen herhaaldelijk kleine bedragen, maar op het einde van de rit is de buit groot. In 2018 gingen fraudeurs op die manier aan de haal met meer dan 8 miljoen euro, tegen 2,5 miljoen euro in 2017.

phishing fraude

Bron : Datanews

Enkel TIPS

  • Open geen mails die jou verdacht lijken.
  • Kijk steeds naar de naam en schrijfwijze van de afzender
  • Vul nooit persoonlijke gegevens of bankgegevens in.
  • indien toch geopend, klik nooit op links of foto's

Bent U niet zeker ? neem dan contact met ons op!

Ondersteuning Windows 7 stopt op 14/01/2020! Wat nu?

Het komt dichterbij: R.I.P Windows 7. Microsoft trekt na 10 jaar de stekker uit Windows 7 en dit op 14 januari 2020. Vanaf dan is er geen gratis ondersteuning meer. Maar wat betekent dat precies voor jouw huidige pc of laptop?

Einde Windows 7 support op 14 januari 2020

Na 10 jaar stopt de Windows 7 ondersteuning. Dat betekent dat het besturingssysteem van je laptop of pc vanaf 14 januari 2020 geen automatische software updates meer krijgt. Ook de technische ondersteuning bij problemen verdwijnt en je pc of laptop ontvangt geen beveiligingsupdates meer.

Moet je nu direct beginnen panikeren?

Nee, je kan je oude laptop of computer met Windows 7 blijven gebruiken, maar het risico op virussen, malware, spyware en andere gevaren is groter. Wil je jouw data en gegevens 100 % beveiligen en zo houden? Dan is een moderne laptop of pc met Windows 10 de beste en veiligste optie.

 

FAQ einde Windows 7 ondersteuning: alles wat je moet weten

Wanneer stopt de Windows 7 ondersteuning?

De Windows 7 support stopt op 14 januari 2020. Dat betekent dat je na 14 januari 2020 geen meldingen meer ontvangt wanneer er nieuwe updates zijn om je computer of laptop nog beter te beschermen. Ook de Microsoft klantenservice kan je na de Windows 7 stopzetting niet meer helpen bij problemen.

Wat betekent de Windows 7 stopzetting voor mijn computer of laptop?

Wanneer de ondersteuning voor Windows 7 stopt (op 14 januari 2020), ontvangt je pc of laptop geen beveiligingsupdates meer. Je toestel is dus vanaf dan minder beschermd tegen bedreigingen zoals malware, spyware, hackers en virussen. We raden je dan ook aan om te kiezen voor een veilige en moderne pc met Windows 10.

Waarom krijg ik een melding over het einde van de Windows 7 ondersteuning?

Vanaf nu krijg je op je oude pc of laptop met Windows 7 regelmatig een Microsoft melding. Deze meldingen vertellen je dat de Windows 7 ondersteuning stopt op 14 januari 2020 en welke stappen je nu kan ondernemen. Op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden.

Moet ik nu een nieuwe computer kopen?

Wij raden je aan om inderdaad een nieuwe laptop of pc te kopen met Windows 10. Zo is je toestel altijd up-to-date en perfect beschermd tegen alle mogelijke bedreigingen. Treedt er een beveiligingslek op? Dan lost Microsoft dat probleem snel via een nieuwe update op.

Je kan je oude computer blijven gebruiken, maar dat houdt wat beveiligingsrisico’s in. Het is ook mogelijk om het Windows 10 besturingssysteem op je oude computer te installeren, maar nieuwe pc’s zijn zoveel sneller en krachtiger.

Stopt mijn computer met werken wanneer er geen Windows 7 ondersteuning meer is?

Nee, tuurlijk niet. Alle software en je besturingssysteem blijven werken zoals ervoor. Je krijgt enkel geen nieuwe updates meer om je toestel te blijven beveiligen tegen risico’s zoals malware, virussen en hackers. Je kan ook niet langer terecht bij de Microsoft klantenservice.

Hoe krijg ik Windows 10 op mijn computer?

Wil je toch nog geen afscheid nemen van je pc of laptop? Je kan je Windows 7 besturingssysteem upgraden naar Windows 10, tegen betaling. Vraag raad aan de IT specialist in je buurt. Maar waarom zou je investeren in een oud toestel wanneer je vandaag een nieuw, snel, krachtig, dun en licht toestel kan krijgen? Een toestel waarop Windows 10 al is geïnstalleerd.

Welke versie van Windows 10 moet ik kiezen?

Je wil upgraden naar Windows 10? Dan kan je kiezen uit 2 Windows versies: Windows 10 Home voor thuisgebruik en Windows 10 Pro voor zelfstandigen en kleine bedrijven. Je IT specialist helpt je kiezen welke Windows 10 versie je nodig hebt. Neem contact met ons op +32 (0)475 60 24 91 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik mijn computer gratis upgraden naar Windows 10?

Toen Windows 10 werd gelanceerd kon je je Windows 7 pc of laptop gratis upgraden naar het nieuwe Windows 10 besturingssysteem. Helaas is die promo niet meer geldig. Je kan wel nog upgraden via betaling. Neem contact met ons op en we helpen je verder!

Wat gebeurt er als ik na de Windows 7 stopzetting toch mijn oude computer blijf gebruiken?

Je bent volledig vrij om na 14 januari 2020 toch nog het oude besturingssysteem te blijven gebruiken. Maar dit is niet zonder risico’s. Je pc is minder goed beveiligd tegen virussen, malware en pogingen van hackers om je gegevens te stelen. Je computer zal na de Windows 7 stopzetting nog altijd op dezelfde manier werken en opstarten, maar je krijgt geen updates meer. Bij problemen kan je ook niet meer terecht bij de klantendienst voor technische ondersteuning. Wij raden je daarom aan om nu te kiezen voor een nieuw toestel met Windows 10. Zo werk je opnieuw met moderne en snelle apparatuur en ben je volledig beschermd.

Kan ik Windows 7 na de stopzetting nog altijd activeren op mijn computer of laptop?

Na 14 januari 2020 kan je nog altijd Windows 7 installeren en activeren, maar we raden dit niet aan. Je pc is minder goed beschermd tegen bedreigingen zoals virussen en malware en je krijgt geen nieuwe beveiligingsupdates meer. Bovendien kan je niet optimaal profiteren van de allernieuwste functies omdat de hardware te oud is.

Kan ik na 14/01/2020 nog altijd online bankieren met mijn Windows 7 pc?

Ja, je computer of laptop zal na het einde van de Windows 7 support nog altijd perfect werken. Je krijgt enkel geen software en beveiligingsupdates meer, waardoor je minder beschermd bent. Een goeie bescherming is wel broodnodig wanneer je online rekeningen betaalt en andere bankzaken regelt. Daarom raden we je aan om toch een nieuwe laptop of computer te kiezen met Windows 10 ondersteuning. Door de regelmatige updates is zijn je bankgegevens altijd veilig.

Waarom zou ik kiezen voor een pc met Windows 10?

Het design van Windows 10 verschilt nogal met dat van Windows 7, maar Windows 10 is veel gebruiksvriendelijker. Bovendien starten je pc en programma’s veel sneller op en vind je je favoriete apps en programma’s sneller terug via het handige startmenu. Via OneDrive maak je makkelijk een back-up van je belangrijkste documenten en dankzij Windows Hello log je in zonder wachtwoord. Lees meer over de voordelen van dunne en lichte laptops met Windows 10.

Wat kost de overstap naar Windows 10?

Er zijn 2 scenario’s. Ofwel koop je een download voor Windows 10 en activeer je deze op je oude pc, of je maakt van de gelegenheid gebruik en kiest meteen voor een nieuwe, moderne pc met Windows 10. Deze zijn een stuk lichter, krachtiger, sneller én veiliger. Onze specialisten helpen je met plezier verder in de winkel.

Moet ik een back-up nemen van mijn gegevens wanneer ik wil upgraden naar Windows 10?

Wanneer je Windows 10 op je oude pc installeert, hoef je geen back-up te maken. Maar het is sowieso aan te raden om regelmatig een back-up te maken van al je data en gegevens. Dat kan online via een cloud service of via hardware zoals een externe harde schijf of NAS server. Wanneer je beslist om een nieuwe pc of laptop te kopen, kan je je IT specialist vragen om je data over te zetten.

Kan ik mijn huidige randapparatuur (muis, toetsenbord,…) blijven gebruiken met Windows 10?

Je toetsenbord en muis blijven perfect werken met je nieuwe laptop of pc met Windows 10. Maar misschien loont het ook de moeite om je oude randapparatuur te vervangen. Er is veel veranderd in 10 jaar tijd op het gebied van design, functionaliteit en ergonomie.

Kan ik na 14 januari 2020 nog surfen met Internet Explorer?

Nee, Internet Explorer werkt samen met het Windows 7 besturingssysteem en wordt na de stopzetting dus ook niet meer ondersteunt. Beslis je om toch nog even Windows 7 te blijven gebruiken? Dan kan je internetten via andere browsers zoals Google Chrome en Firefox. Microsoft Edge vervangt Internet Explorer.

Opgepast voor aanbiedingen van dnsbenelux.com

Word je ongevraagd benaderd door dnsbenelux.com die je onder druk zet om naast je .be-domeinnaam, dezelfde domeinnaam te registreren maar dan met een andere extensie (zoals .info, .com, .eu enz)? Wij raden je aan waakzaam te zijn.


dnsbenelux.com

Verschillende .be-domeinnaamhouders meldden dat ze een telefoon en soms zelfs een e-mail kregen van dnsbenelux.com die hen met aandrang vroeg om een extra domeinnaam te registreren. Iemand anders zou hun domeinnaam in een andere extensie willen registreren. Om dat te voorkomen, worden ze gepusht om een extra domeinnaam te registreren.
Wij adviseren om niet in te gaan op dit voorstel

Ben je toch geïnteresseerd in een .com-, .info-, .eu- of een andere variant van je .be-domeinnaam, neem dan contact op met je registrar.


Klacht indienen

Je kan over dit soort praktijken een klacht indienen via het meldpunt van de FOD Economie.

fraud scam phishing caution

PC solution

Stef van Bogaert

Nobeekstraat 83

9150 Bazel

GSM: 0475/60.24.91

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw nr. BE 0664.739.119

ING.: BE90 3770 7903 5132

Betaal met uw smartphone via de:

bankcontact app